21-06-08

Gevulde olijven van't huis.

000442248_001_FRAL07080342_300
Ingrediënten

  • 150 g groene olijven met knoflook, zonder pit
  • 1 bol mozzarella-kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g pittige kaas (bijv. grano padano), geraspt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt

Materialen

  • frituurpan

Bereiden

Snijd de olijven aan een zijkant in. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Vul de olijven met een klein stukje mozzarella en rol ze door de bloem. Meng de kaas met het paneermeel. Verhit de olie tot 175 ºC. Wentel de bebloemde olijven door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel-kaasmengsel. Frituur de olijven (in 2 porties) 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.

12:02 Gepost door jaydee in antipasti giovanni | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olijven, gevulde olijven, antipasti, italiaanse voorgerechten, hapjes, tapas | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |