09-06-08

Kipfilet met tonijn

000485640_001_FRRK082402_300
Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 1 ui
  • 2 zakken peen julienne (a 150 g)
  • 5 eetlepels honing-mosterddressing (fles a 270 ml)
  • 1 blikje tonijnmoot op olie (160 g)
  • 4 eetlepels mayonaise (pot a 350 ml)
  • 2 kleine augurken, zoetzuur (pot a 340 g)
  • 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 300 g gebraden kipfilet (plakjes vleeswaar)

Materialen

  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Aardappelen schoonboenen, met vork inprikken en in magnetronschaal op stuk keukenpapier leggen. Aardappelen afgedekt (met magnetronfolie of plastic deksel) op vol vermogen (700 watt) in 8 min. gaar laten worden. Aardappelen in theedoek verpakt 5 min. laten nagaren. Ui pellen en fijnsnijden. Peen mengen met ui en dressing. Tonijn laten uitlekken. In keukenmachine of met staafmixer tonijn mengen met mayonaise en augurk. Saus met zout en peper op smaak brengen. Peterselie fijnknippen. Kipfilet over 4 borden verdelen. Saus erover verdelen en met peterselie bestrooien. Met pofaardappel en wortelsalade serveren.

14:12 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pollo, kip, julienne, italiaans eten, italiaanse recepten, recepten, italiaanse keuken, tonijn | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.