15-06-08

Pakketjes van Mozzarella met gegrilde groenten.

000480156_001_FRAL08050732_300
Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella (kaas)
  • 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
  • 1 schaaltje groene aspergetips (100 g)
  • 1 aubergine, in lengte in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 uien, in dunne partjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes (zakje a 15 g)
  • plakjes parmaham

Materialen

  • cocktailprikkers
  • grillpan

Bereiden

Halveer de mozzarella. Pers de citroen uit. Marineer de mozzarella in de helft van het sap, de rasp en zout en peper naar smaak. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips. Meng ze in een schaal met de aubergine, de paprika, de uien en 2-3 el olie. Verhit een grillpan en rooster de groenten in 2-3 porties beetgaar. Doe ze met de tijm in een schaal en schep ze om met de rest van het citroensap, (fijn zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak. Houd de schaal groenten onder aluminiumfolie of een deksel warm. Neem de stukken mozzarella uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 plakken ham, zodat de mozzarella helemaal is bedekt. Steek eventueel vast met een cocktailprikker. Verhit in een koekenpan de resterende olie en bak de mozzarellapakketjes rondom op matig hoog vuur 4-5 min. tot de ham krokant is en de mozzarella begint te smelten. Leg de groenten op 4 borden, samen met een mozzarellapakketje. Lekker met ciabattabrood.

10:31 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mozzarela, gegrilde groenten, groenten, aubergine, gourgetten, italiaanse recepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.