16-06-08

Filetlapjes met mozzarella en basilicum.

000478162_001_FRRK081608_300
Ingrediënten

  • 400 g fusilli (pasta)
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 1 schaaltje verse basilicum (15 g)
  • 8 filetlapjes a la minute
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 kropsla, blaadjes losgehaald

Bereiden

Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Mozzarella in 8 plakjes snijden. 8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden. Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Helft olie in koekenpan verhitten. Hierin filetlapjes 1 min. bakken. Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen. Met deksel op pan in ca. 2 min. kaas laten smelten en vlees gaar laten worden. Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden. Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper. Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes. Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes. Filetlapjes en salade erbij scheppen.

12:46 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mozzarella, italiaanse recepten, italiaanse keuken, komkommer, filet | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.