16-06-08

Verse lintpasta met sinaasappelpesto.

000480212_001_FRAL08050731_300
Ingrediënten

  • 200 g bloem + om te bestuiven
  • 2 eieren
  • 100 ml olijfolie + 2 1/2 eetlepels
  • 50 g pecorino (kaas), stukje
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
  • 50 g spinazie vers (zak a 300 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g), geroosterd
  • 1/2 struik bleekselderij, in smalle reepjes

Materialen

  • keukenmachine
  • huishoudfolie
  • deegroller

Bereiden

Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.

12:41 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pesto, italiaanse recepten, italiaanse keuken, lintpasta, sinaasappelpesto, pasta | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.