17-06-08

Mijn ricottacakejes!

000472414_001_FRAL08030451_300
Ingrediënten

  • 500 g ricotta (kaas)
  • 150 g pecorino (kaas), geraspt
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 1 zakje pijnboompitten (65 g)

Materialen

  • soufflévormpjes (Ø 12-15 cm), ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de ricotta met de pecorino en de eieren. Roer de fijngesneden tomaatjes erdoor. Breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel het ricottamengsel over de vormpjes. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de ricottacakejes in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauw of koud.

Tip: Vervang de zongedroogde tomaatjes eens door een handje fijngesneden zwarte olijven.

11:52 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ricottacakejes, ricotta, italiaanse recepten, italiaansse keuken, italiaans | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.