17-06-08

Open lasagne . . .

000469388_001_FRAL08020531_300
Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 600 g prei, in ringen
  • 500 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 g ricotta (kaas)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eieren
  • 1 pak lasagnebladen (koelvers, 250 g)
  • 150 g geraspte kaas belegen

Materialen

  • 4 vierkante ovenschoteltjes (20 x 20 cm), ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin al omscheppende de prei 6-8 minuten tot die geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Neem de prei uit de pan, verwarm de rest van de olie en bak hierin de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ricotta om met de tijm, de eieren, zout en peper. Halveer de verse vellen lasagne. Leg in elk ovenschoteltje een half velletje, schep er een laagje prei op (bewaar wat prei voor garnering) en strooi er wat kaas over. Leg er nog een velletje lasagne op, verdeel de champignons erover, strooi er nog wat kaas over en leg hierop weer een velletje lasagne. Schep er tot slot een flinke schep ricotta op en garneer met wat preiringen. Zet de schaaltjes 15-20 minuten in de oven. Serveer de lasagne in de schaaltjes of schep hem ver op borden.

12:11 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lasagne, lasagne italiano, italiaanse recepten, italiaanse keuken | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.