17-06-08

Warme pastrami crostini met zuurkool.

000469330_001_FRAL08020892_300
Ingrediënten

  • 1 stokbrood Boulogne (afbakbrood)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 250 g wijnzuurkool, uitgelekt
  • 1 eetlepel mierikswortel (potje a 140 g)
  • 100 g verse roomkaas, naturel
  • 12 plakjes pastrami (vleeswaren)
  • 8 cocktailaugurken, in plakjes

Bereiden

Snijd van het stokbrood 12 schuine plakken. Rooster de sneetjes in een broodrooster of onder een voorverwarmde ovengrill aan beide kanten bruin en krokant. Laat de crostini's een beetje afkoelen. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten. Schep de zuurkool erdoor en laat deze afgedekt nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer de mierikswortel door de roomkaas en besmeer de crostini's ermee. Verdeel de zuurkool en de plakjes pastrami over de crostini's en garneer ze met de plakjes augurk.

11:56 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pastrami, zuurkool, italiaanse gerechten, italiaanse keuken, crostini | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.