19-06-08

Focaccia met geitekaas.

000462258_001_FRAL07131112_300
Ingrediënten

  • 1 kg patentbloem
  • 40 g griesmeel
  • 2 zakjes instant gist
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse rozemarijn (15 g)
  • 1 rode peper
  • 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc), verkruimeld

Materialen

  • huishoudfolie
  • bakpapier

Bereiden

Meng de bloem met het griesmeel, de gist en 1 eetlepel zout. Schenk er al roerend 4 eetlepels olijfolie en 500-600 ml water bij en blijf roeren tot een samenhangend deeg ontstaat. Laat dit 10 minuten rusten en kneed het dan in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie op een warme plaats (bijv. boven de verwarming) 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk of rol het deeg uit over een met bakpapierbeklede bakplaat. De deeglap moet ca. 2 cm dik zijn. Druk met je vingertoppen putten in het deeg. Laat het deeg onder een met bloem bestoven doek nog 1 uur rijzen. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in reepjes. Verwarm de oven voor op 225 °C. Strooi de geitenkaas, rozemarijn en rode peper over het gerezen deeg en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de focaccia in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.

11:47 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geitekaas, focaccia, italiaans, italiaanse recepten, italiaanse keuken | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.