20-06-08

Chocolade en peren-semifreddo

000448222_001_FRRK073605_300
Ingrediënten

  • 4 rijpe handperen
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 repen chocolade extra puur 72% (a 100 g)
  • 1 pakje soja cuisine (251 g)

Materialen

  • diepvriesbak
  • foodprocessor of staafmixer

Bereiden

Peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Peren met kaneel, poedersuiker en citroensap pureren. 2 1/2 reep chocolade in stukjes breken, in steelpan leggen en cuisine toevoegen. Op laag vuur zetten en chocolade al roerende laten smelten. Als mengsel mooi glad is, mengen met gepureerde peer. Laten afkoelen. In afsluitbaar diepvriesbakje scheppen en puree in 2-3 uur half laten bevriezen. Eerste 2 uur tussentijds regelmatig doorroeren. Semifreddo over 4 schaaltjes verdelen en rest chocolade erover raspen.

Commentaren

Alles lukt Niet te geloven ! maar de reeds uitgeprobeerde tipje en recepten die ik op de blog vond zijn GELUKT !! en dat voor iemand die zeker geen label heeft van "Keukenprinses" Bedankt !! ps een vraagje (niet verplicht) vrienden van mij gaan volgende week naar Pescheira , heb jij geen tipjes voor restaurants , wijn ,eten ,specialeteiten, bezoekjes , romantische plaatsje daar in de streek ? Mercikes

Gepost door: Katrien | 20-06-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.