24-06-08

Casata Siciliana.

000444524_001_FRAL07091093_300
Ingrediënten

  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 4 grote eieren
  • 200 g suiker fijne
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 1 sinaasappel schoongeboend en geraspt en geperst
  • 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eetlepels kersenlikeur (slijter)
  • 250 g pure chocolade in stukjes

Materialen

  • cakevorm lengte ca. 24 cm

Bereiden

Leg een schone theedoek in een vergiet, schep de ricotta erop en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Mix de eieren met de suiker, de boter, de sinaasappelrasp en het bakmeel met een mixer romig. Doe het geheel over in de ingevette cakevorm en bak het in 45-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen. Knijp de ricotta in de theedoek uit en roer de poedersuiker en de likeur erdoor. Halveer de cake in de lengte, besprenkel hem met het sinaasappelsap en verdeel het ricottamengsel over de onderste helft. Leg de bovenste helft er weer op. Smelt de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron, haal hem er elke 30 seconden uit en roer om. Laat de chocolade na 2 minuten even staan, de harde stukjes smelten vanzelf. Schenk de chocolade over de cake en strijk hem met een breed mes of een taartschep uit over de boven- en zijkanten. Snijd de cassata, nadat de chocolade hard is geworden, met een warm, nat mes in plakken.

17:45 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recepten, cake, casata siciliana, siciiana, italiaanse cake, italiaanse nagerechten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.