26-06-08

Granita van groene thee.

000434570_001_FRAL07060932_300
Ingrediënten

  • 1 zakje groene thee
  • 8 eetlepels honing
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 5 takjes verse munt (zakje a 15 g)
  • 1/2 blik lychees (a 565 g)

Materialen

  • flexibele plastic bak

Bereiden

Breng een halve liter water aan de kook en laat dit een beetje afkoelen. Dompel het zakje groene thee in het water tot dat lichtgroen ziet. Laat de honing in de groene thee oplossen en schenk het geheel over in een flexibele plastic bak. Zet de bak in de diepvries en roer het honing-theemengsel elk halfuur goed door met een vork. Na 5 uur heb je mooie, kristalvormige granita. Serveer de granita in glazen, garneer met muntblaadjes en serveer er 3 tot 4 lychees per persoon bij.

Tip: Granita is korrelig waterijs. De naam komt van het Italiaanse woord grana, dat korrel betekent.

17:55 Gepost door jaydee in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italiaans, nagerecht, groene thee, lychee, italiaanse keuken, granita, italiaans gerecht | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.