28-06-08

Antonio Carluccio.

antonio-summer06
Antonio Carluccio
(Vietri sul Mare, 1937) is een Italiaanse kok.

Zijn vader was stationchef en verhuisde steeds. Antonio was niet goed op school. Hij ging bij de marine en deed iets als journalist. Daarna ging hij weer naar school. Hij ging in Wenen talen studeren. In 1975 ging hij in Londen wonen als wijnhandelaar. Hij is was eerst ook kok, een slechte, die erg van paddenstoelen hield.

In 1980 leerde hij Terrence Conran kennen. Ook Conrans zus, Priscilla, leerde hij kennen. Met haar trouwde hij later. Terrence zorgde ervoor dat Antonio een restaurant ging runnen. Dat restaurant werd al gauw bekend. Net als de lekkernijwinkel van hem en Priscilla. In 1982 eindigde hij hoog met een toernooi, Best Cook Competition van The Sunday Times. Vanaf die dag komt hij steeds op de tv. In 1984 kwam zijn eerste boek uit. Het heette An Invitation to Italian Cooking.

 Boeken:

  • An Invitation to Italian Cooking (1986)
  • A Passion for Mushrooms (1988)
  • Passion for Pasta (1993)
  • Italian Feast (1996)
  • Carluccio's Complete Italian Food (1997)
  • Southern Italian Feast (1998)
  • The Complete Mushroom Book (2003)
  • Italia (2005)

Recept:

  • 500 gr gehakt halfom
  • 500 gr rundergehakt
  • 4 uitgeperste tenen knoflook
  • 600 gr gesnipperde sjalotjes
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 l (pak) gezeefde pomodori tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomato frito
  • 1 1/2 dl goede olijfolie
  • peper en zout
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de uitjes met de knoflook hierin. Voeg het gehakt toe en bestrooi dit met peper en zout. Bak het gehakt al roerend tot het rul is en voeg dan de wijn, de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe.

Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht op heel zacht vuur en zonder deksel drie uur sudderen. Het overtollige vocht is dan verdampt en er blijft een werkelijk verrukkelijke saus over, die goed  combineert met allerlei pasta's en zich prima laat invriezen.

 

Presentatie:
Schep in een pan met antiaanbaklaag zoveel van de saus als nodig is voor één maaltijd, verwarm de saus en voeg dan de pasta toe. Schep om tot alle pasta met een laagje saus is bedekt en alles goed warm is. Strooi er op het bord wat Parmezaanse kaas over (en zet ook een schaaltje op tafel).
Laat de rest afkoelen en vries het in eenpersoonsporties in, het is dan snel bevroren. Ook pakjes versgeraspte Parmezaanse kaas kunnen worden ingevroren. Het raspen gaat prima in de keukenmachine, maar ook sommige kaaswinkels doen dit; laat het dan grof malen.

Dit recept is van de Italiaanse Kookgoeroe Antonio Carluccio. Zijn advies hierbij is: als de pan op het vuur staat, ga dan naar de kerk en als je terugkomt, is de saus klaar.

11:55 Gepost door jaydee in favorite people | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italiaans, pasta, pastasaus, cucina italiana, bolognese, antonio carluccio | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.