28-06-08

Nigella Lawson.

asset_1203_hl
Nigella Lucy Lawson
(6 januari 1960 ) is een Joods-Britse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma's.

Ze is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van de Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella studeerde oud en modern Engels aan de Universiteit van Oxford  waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij de Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, de Daily Telegraph en Times Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamdNigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

In 1992 ontmoette en huwde zij John Diamond, haar toenmalige collega bij The Sunday Times. John kreeg keelkanker en hij overleed in 2001. In september 2003 trad Lawson in het huwelijk met Charles Saatchi, medeoprichter van het reclamebureau Saatchi en Saatchi.

 

Bibliografie

  • Hoe te eten, uitgeverij Contact - 2002
  • Nigella bijt, uitgeverij Contact - 2002
  • Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?, uitgeverij Contact - 2003
  • Voor altijd zomer, uitgeverij Contact - 2003
  • Feest, uitgeverij Contact - 2004
  • Nigella express - 2008

Dit is een tiramisu zoals Nigella Lawson hem maakt. Volgens de Nigella-filosofie : "Low stress, lots of success!" ongeveer een half uurtje werk plus een dag in de koelkast.

Ingrediënten

* 250 gram kant en klare meringues
* 2 eidooiers
* 90 gram suiker
* 325 gram mascarpone
* 1 eiwit
* 160 ml witte rum
* 200 ml volle melk
* 18 savoiardi (Italiaanse lange vingers)
* frambozen

Bereidingswijze

Verkruimel de helft van de meringues. Klop de suiker en de eidooiers luchtig. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot een homogene massa ontstaat. Klop het eiwit stijf en schep het door het mascarpone mengsel. Meng rum en melk in een diep bord en doop hier de helft van de savoiardi in, tot ze zacht worden. Leg ze in een schaal en schep er eenderde van het mascarponemengsel op. Strooi de verkruimelde meringues erover. Doop de rest van de lange vingers in de rum-melk, leg ze in de schaal en bestrijk met de helft van de rest van het mascarponemengsel. Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet een dag in de koelkast, net als de rest van het mascarpone mengsel. Bestrijk de tiramisu voor het serveren met de laatste mascarponelaag en garneer met de hele meringues. Serveer met een paar frambozen

 

12:04 Gepost door jaydee in favorite people | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italiaans, tiramisu, cucina italiana, nigella lawson | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.