03-07-08

Crostini met paté van sardines.

000399250_001_FRAL0608119_200

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 stokbrood, gesneden
  • 2 blikjes sardines
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels groene tapenade
  • 2 eetlepels groene olijven zonder pit

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de olijfolie met het zout en de knoflook door elkaar. Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten tot goudbruine crostini. Maak intussen de sardines fijn met een vork, meng ze met het sjalotje, de mayonaise en de tapenade tot een grove vispaté. Snijd de groene olijven in plakjes. Besmeer de crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.

13:05 Gepost door jaydee | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sardines, pate, italiaanse recepten, crostini, italiaans eten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.