04-07-08

pastrami met artisjokken compote.

000002994_001_FRAL00031123_200
Ingrediënten

  • 1 blikje artisjokbodems (netto 185 g)
  • 1/2 kleine rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenolie
  • zout
  • peper
  • 80 g flinterdun gesneden pastrami (pakje à ca. 120 g)

Bereiden

Artisjokkenbodems laten uitlekken. 4 Artisjokkenbodems in vieren snijden. Rest van artisjokken in kleine blokjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Artisjokkenblokjes, paprikablokjes, 1 eetlepel olie en azijn door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper.In ander kommetje kruidenolie en rest van olie door elkaar roeren. Stukken artisjokkenbodems aan rand van bord leggen en elk vullen met 1/2 theelepel compote. Rest van compote in midden van bord leggen. Pastramiplakjes erop leggen. Kruidenolie druppelsgewijs over bord verdelen.

Wijnadvies

Lichte, frisse, fruitige witte wijnen

De commentaren zijn gesloten.