09-11-08

Pipe regate met zeefruit.

Ingrediënten

  • 400 g pipe rigate (pasta, zak a 500 g)
  • 400 g gemengde zeevruchten (diepvries, 500 g)
  • 4 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 1 bak cherrytomaten (250 g)
  • 7 eetlepels olijfolie extra vierge (fles a 500 ml)
  • 2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 g)
  • 1/2 citroen
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)

Materialen

  • staafmixer

Bereiden

Pasta beetgaar koken en afgieten. Zeevruchten in magnetron ontdooien, vocht afgieten. Venkelknollen schoonmaken, courgette wassen en beide in heel dunne schijfjes snijden. Tomaten wassen en halveren. 2 Eetlepels olijfolie verhitten in ruime pan, venkel en courgette 6-7 min. Roerbakken, tomaten toevoegen en vervolgens zeevruchten. Alles nog 5-6 minuten al omscheppend bakken. Crème fraîche erdoor roeren. Citroen erboven uitknijpen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Basilicum met overgebleven olie, peper en zout met staafmixer glad pureren. Pasta door groente-roomsaus scheppen. Over 4 borden verdelen en bedruppelen met basilicumolie.

De commentaren zijn gesloten.