06-06-08

Citrus in Sicilië.

Citrusvruchten uit SicilieDat Italie een samenraapsel is van vrij autonome regio's, dat weten de meeste kookliefhebbers maar al te goed. Elke Italiaanse regio heeft zijn specialiteiten. Niet alleen op het gebied van receptuur, maar

ook op het gebied van de ingredienten. Sicilie staat bijvoorbeeld wereldwijd bekend om haar 'agrumi', de citrusvruchten.

Ladingen Siciliaanse sinaasappels door heel ItalieDe zoetste en lekkerste sinaasappels komen nou eenmaal uit Sicilie, dat vindt vrijwel elke Italiaan. In heel Italie zie je dan ook Siciliaanse sinaasappelwinkeltjes. Hele winkels vol met alleen maar grote stapels sinaasappels en een paar andere citrusvruchten, zoals natuurlijk citroenen en grapefruit.

Sicilie = CitrusvruchtenOok langs de weg en op de markt staan in het voorjaar en het begin van de zomer vaak Sicilianen hun sinaasappels te verkopen. Als het op is, rijden ze gewoon weer op en neer. Heel bijzonder en moeilijk te krijgen buiten Sicilie en Calabrie is de Cedro. Dit is een soort grote lelijke citroen die een veel dikkere schil heeft (veel wit) en een heel aromatische smaak. De cedro is lekker met schil en al in dunne plakjes gesneden (als carpaccio) in een frisse salade.

18:23 Gepost door jaydee in regio's Italië | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sicilie, siciliaans, sicilia, citrus | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende