20-06-08

Pescheira , gezellig met veel campingmogelijkheden.

home17

Peschiera ligt op een strategisch wel zeer belangrijk punt, namelijk daar waar de rivier de Mincio uit het Gardameer stroomt.De Mincio, een bevaarbare rivier, vormde een belangrijke handelsroute naar de Po en zo verder naar de Adriatische Zee. Bovendien vormt de rivier de grens tussen Venetië en Lombardije.

Geen wonder dus dat we hier een imposante vesting aantreffen die in de 16e eeuw door de Venetianen ter verdediging van stad en haven werd gebouwd.In 1796 sloeg Napoleon hier zijn hoofdkwartier op en later, na de vrede van Campoformio, kwam de vesting in Oostenrijkse handen.
Maar ook hier ontbreekt een kasteel uit de tijden van de machtig Scaligeri niet.
Binnen in het centrum is het gezellig toeven: pleintjes, terrasjes, romantische doorkijkjes, overal bloemen, winkeltjes waar werkelijk alles te koop is.... het is er soms een drukte van belang.home10

Aan de oever van het meer buiten de wallen vinden we een grote haven waar voor een toeschouwer altijd wat te bekijken valt.
Langs het meer, in oostelijke richting, zijn lange kiezel- en zandstranden met ondiep water en voldoende parkeerruimte. Bovendien zijn hier de stranden gratis toegankelijk.
Op 3 km. in noord-oostelijke richting van Peschiera ligt het reusachtige pretpark Gardaland. Hier is alles te vinden wat men maar van een pretpark kan verwachten. Met het entreekaartje zijn alle attracties toegankelijk.
Vanuit Peschiera zijn heel veel mooie en interessante tochten te maken, o.a. naar de Parco Sigurtà en het Park Cavour.home4Het goeie is ook dat je ideaal zit om in alle richtingen verdere dorpjes te bezoeken zoals Malcesine en Lazise. Zeker de moeite waard. Enkele aanraders zijn de monte baldo, Sirmione, Verona en ook stedentrtips naar milaan of venetie. Heerlijk eten Gallehus in Pacengo is echt een aanrader,Het ligt op de grote weg van Peschiera naar Lazise. Als je van Peschiera komt ligt het een 100 meter links voor de verkeerslichten. Je kan het niet missen. Er zijn heerlijke pasta's  en ook de pizza's zijn zeer lekker. Daarbij is het er helemaal niet duur (pasta's tussen 7 en 10 euro, pizza's vanaf 5 euro). Het terras is prachtig, met een beetje geluk heb je een prachtig zicht op het meer. Wanneer het weer wat minder goed is kan je ook binnen eten.
Ook goed is La Bohéme in Lazise (een beetje voor het stadje zelf - schitterende lokatie!) en L'osteria in Peschiera, die beiden tot dezelfde groep behoren.In porto Portese, aan de westkant van het gardameer, ligt een prachtig visrestaurant direct aan het meer met mooi uitzicht. Je kunt er geweldig vis eten van de grill. Niet geschikt voor kinderen, maar meer voor een romantisch avondje met z'n tweeen. Wij waren voor een voorgerecht ,hoofdgerecht en koffie met grappa nog geen 40 euro kwijt.
Vooral italianen die hier komen eten.
Smakelijk!
Als je met kinderen gaat dan zijn Gardaland en Canevaworld leuke opties. Voor het echte uitgaansleven moet je echter in Desenzano zijn, dat is zo'n 15/20 rijden.
Bovendien zijn er een aantal grote overdekte winkelcentra (grande mela en Grand Affi).


 

 

19:39 Gepost door jaydee in reizen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pescheira, gardameer, garda, italie, reizen, campings | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |